Yaşam Alanlarınızı 2023 Dekorasyon Trendleri ile Yenileyin

2023 dekorasyon trendleri şimdiden şekillendi. Peki 2023 senesinin dekorasyon trendleri hangi tarzları içerisinde barındırıyor? Farklı kumaşlar, cıvıl cıvıl renkler ve yepyeni malzemeler bu senenin dekorasyon modasında yerini almaya başladı.

Yeni senede çevreye zarar vermeyen birçok malzemenin dekorasyon ürünlerinde kullanılacağı konuşuluyor. Daha duyarlı tasarımlar görecek olmak şimdiden herkesin yüzünü güldürmeyi başardı bile!

Evlerde tarz ve uyumun adresi Doğtaş olarak bu içeriğimizde sizlere 2023 senesinin dekorasyon trendlerini aktarıyor olacağız. Birbirinden ilgi çekici trendler sayesinde siz de yaşam alanınızı dönüştürebilirsiniz.

2023 Dekorasyon Trendleri Nelerdir?

kanepe üzerinde kırlentler

Dekorasyon trendleri bildiğiniz üzere her sene değişmekte ve gelişmektedir. 2023 dekorasyon trendleri içerisinde de birçok kavramın değiştiğini görüyoruz. Sürdürülebilir eşyalar geri dönüyor, karanlık mobilyaların ruhu yeniden etrafı saracak gibi. Bunun yanı sıra art deco gibi dekorasyon stilleri 2023 senesinde öne çıkacak.

İsterseniz Doğtaş blog üzerinden Sıradışı Çizgileriyle Evlerde Art & Deco Tasarım Dekorasyon başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

1. Sürdürülebilir Eşyalar Trend Olacak

kedi ve boyama yapan kadın

Geri dönüştürülebilir materyallerden üretilen mobilyalar bu senenin vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor. Özellikle oturma grubu gibi eşyalarda bu yolda büyük adımların atılacağı söyleniyor. Daha yaşanabilir bir dünya için hepimiz sürdürülebilir eşyalar kullanmayı desteklemeliyiz.

Sürdürülebilir mobilyaların yapımında genel olarak keçe, atık ahşap çeşitleri, atık kağıtlar, tekrar işlenmiş camlar, mukavva türleri ve hasır kullanılır.

2. Gotik Ruh Geri Dönüyor

berjer ve ahşap ayaklar

Özellikle çalışma odalarında ve yemek odasında kendini gösterecek olan gotik etkiler, 2023 senesinin vazgeçilmez trendlerinden biri olacak. Ahşap sandalyeler, siyah ve antrasit gibi renklerde üretilen masalar, karanlık perdeler bu sezonun adından hayli söz ettiren parçalarından.

Doğtaş yemek odası seçenekleri arasından koyu renkli takımlardan birini seçerek siz de 2023 senesinin karanlık çizgide ilerleyen trendlerini evinize taşıyabilirsiniz.

3. Duvar Dekorasyonu Ön Plana Çıkıyor

tablolarla süslenmiş beyaz duvar

Duvar dekorasyonu bu sene fazlasıyla dikkat çekecek. Rengarenk sanatsal tablolar, desenli duvar kağıtları ve fotoğraf çerçeveleri ile duvarlarınızı süsleme vakti geldi bile! Birbirinden güzel dekoratif eşyalar ile duvarlarınıza hayat verebilirsiniz.

Dilerseniz Duvar Dekorasyon Fikirleri ile Evinizi Baştan Yaratın başlıklı yazımızı da inceleyerek konuya dair yeni fikirler edinebilirsiniz. Unutmayın ki 2023 dekorasyon trendlerini uygularken evin duvarlarını asla es geçmemelisiniz!

4. Kıvrımlı ve Vintage Mobilyalar Gündemde

kıvrımlı lacivert kanepe

Vintage modası öyle bir dönüyor ki! Kıvrımlı mobilyaların her biri salonlarınıza misafir olmaya geliyor. Tabii bu “modern vintage” modası, hem pastel hem de koyu tonları içeriyor. Seçim size kalıyor; kendi tarzınıza uygun şekilde bu mobilyaları seçtikten sonra konumlandırabilirsiniz.

Sadece salon değil, yatak odası gibi alanlarda da kıvrımlı yapıya sahip dresuarlar, yatak başlıkları, berjerler ve gardıroplar kullanılabilir. Böylelikle vintage ruhunu en güzel şekilde yansıtmış olursunuz.

5. Art Deco Büyüsü Her Yeri Saracak

dekoratif objeler

Fransa’da ortaya çıkan Art Deco modasını evinize dahil etmeye hazır olun! 2023 dekorasyon trendlerinin zirvesinde yer alan Art Deco modası, zıt renkteki eşyaların oluşturduğu ahengi en güzel şekilde gösteriyor. Farklı formlara sahip saksılar, mobilyalar ve tablolar bu tarzın öncü parçalarındandır.

6. Mikro Lüks ile İlgi Çekici Dekorasyon Tarzı Geliyor

iki tane pembe sandalye

Dikkat çekici bir gösterişle beraber son derece sade parçaları bünyesinde barındıran mikro lüks dekorasyon, bu sene etkisini daha net hissettirecek. 2023 senesinde mikro lüks tarzını uygularken daha az eşya kullanmak moda olacak. Az eşya çok gösteriş mantığını birleştiren bu stil ile mutlaka tanışmalısınız!

7. Japandi Tasarımın Özgün Gücü ile Tanışın

ahşap eşyalar

Japandi tasarıma sahip evlerin büyüsüne kapılmayan yoktur diye düşünüyoruz. Japandi dekorasyon içerisinde İskandinav kültürünün etkilerini de görmek mümkün. Son derece minimal bir tarzı benimseyen bu dekorasyon örneğinde kahverengi, bej ve kırık beyaz gibi renkleri sık göreceğiz.

Ayrıca bambudan yapılmış dekoratif gereçler de Japandi tarzının olmazsa olmazlarındandır. Genel olarak doğal görünümlü bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız siz de Japandi tarzının inceliklerine hayran kalacaksınız demektir. Birbirinden estetik objeleri ile ilgi gören bu tarz, her eve çok yakışıyor.

8. Bitkilerin Gücünü Hissedin

bitkilerle dolu bir salon

Bitkilerin dekorasyona olan katkısı hiçbir zaman azımsanmamalı. 2023 dekorasyon trendleri arasında bitkilerle oluşturulan görünümler de yer alıyor. Rengarenk çiçeklerle salon dekorasyonunuzu oluşturabilirsiniz. İster canlı ister yapay çiçek olsun, içinizi açacak bu muhteşem görüntüyü kesinlikle evinize dahil etmelisiniz.

Dilerseniz Doğtaş blog üzerinden Dekorasyonu Canlandıracak Saksı Çiçeği İsimleri başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Doğtaş ürünleri daima çağdaş ve yenilikçi olmaya devam ediyor. 2023 trendlerine uyum sağlayan tüm eşyaları dilediğiniz zaman burada bulabilirsiniz!

Yayınlanma Tarihi: 29 Aralık 2022 Perşembe